Zestienjarige Nick ’was lieve jongen’

Zestienjarige Nick ’was lieve jongen’
© Foto DNP
Op de plek waar Nick is neergestoken, komen vrienden en bekenden vol onbegrip bijeen.

Onbegrip heerst bij de nabestaanden over waarom de 16-jarige Nick Bood uit Assendelft zaterdagavond doodgestoken is in Zaandam.

Het was een lieve jongen, met Nick kon je echt lachen, is het unanieme geluid van zijn vrienden. In groten getale verzamelden zondag Nicks vrienden aan de A.F. Savornin Lohmanstraat, waar ze hun vriend verloren hebben. Nick is zaterdag neergestoken rond 11 uur bij het leegstaande pand van voormalige kroeg Percy’s Corner. Op zondag stapelt het aantal bloemen met gedenkkaartjes zich al snel op op dezelfde plek. ’Je bent een kanjer’ en ’sterkte voor de ouders’ zijn de eerste kaarten bij de bloemen die er liggen.

’Ik mis je. Papa’, staat op het kaartje bij de bloemen dat de vader van het slachtoffer aan het eind van de middag neerlegt.

Eigenzinnig

Nick Bood was een leerling van Trias VMBO in Krommenie. Bood was niet op z’n mondje gevallen. „Hij was eigenzinnig, hij deed wat hij zelf wilde”, zegt de 15-jarige Jordi Brouwer, een van de vrienden van Nick. „Ik kende hem al als jochie in de straat”, zegt Julian Severrien (16). Hij voelt het in z’n buik, geeft hij aan. „Als je opa en oma overlijden is het erg, maar die jongen is 16. Hij was bezig met zijn examens.” Amber Seignette (15): „Het leven moest nog beginnen.” Een 17-jarige vriendin, die liever niet met naam in de krant wil, snapt er niets van. „Een heel lieve jongen. Hij was echt grappig en leuk.”

Vooral leegstaande winkelpanden en slechte verlichting kenmerken de straat waar Nick is neergestoken. Het is een duister stuk Zaandam, geven omwonenden aan. Café Percy’s Corner sloot twee maanden geleden de deuren.

Tegenover de voormalige kroeg staat schoonheidssalon Salon Divers, waar eigenaar Andrea van der Winden net haar pand aan het leegruimen is. „De sfeer is hier wel grimmig vanaf een uur of acht ’s avonds. De straat is heel slecht verlicht. Het is donker en je ziet nooit politie.” Ze is aan het verhuizen naar even verderop op de Zuiddijk, waar ze de salon nieuw opent als Divers Beauty. Het is niet dat ze vlucht, geeft ze aan. „Het kan hier wel eens duister worden, maar ik heb er zes jaar met succes gezeten hoor.” Buurman Ethem Baylan van een administratiekantoor voor eenmanszaken onderschrijft Van der Windens verhaal. „Er staat erg veel leeg hier. Veel verlaten panden”, zegt hij. Daardoor is er weinig toezicht, onderschrijft hij haar woorden. „Het is net een steeg.”

Ziekenhuis

Nick Bood was met zijn stiefbroer op pad in Zaandam. Het tweetal zou uit elkaar gedreven zijn, waarna Nick is neergestoken. Enkele uren later overleed hij in het VU-ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het politieonderzoek gaat verder. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws