Zaandammer vast voor illegale import en handel in vuurwerk

Zaandammer vast voor illegale import en handel in vuurwerk

Een 48-jarige Zaandammer is afgelopen maand opgepakt op verdenking van illegale import van en handel in vuurwerk. De man is reeds voorgeleid en zit nog altijd vast.

Een ’milieuteam’ van de politie deed onderzoek naar de praktijken van de Zaandammer, die al eens eerder was veroordeeld voor hetzelfde vergrijp. Op last van de officier van justitie werd hij opgepakt. Gelijktijdig werden op twee locaties in Zaandam en de omgeving van Zaandam doorzoekingen gedaan.

Bij deze doorzoekingen werd geen illegaal vuurwerk aangetroffen, maar wel ruime hoeveelheden softdrugs, harddrugs, henneptoppen, een geldbedrag, machines en apparatuur die gebruikt worden voor het versnijden van harddrugs. Ook heeft de recherche diverse gegevensdragers en administratie in beslag genomen. Volgens de politie is uit de verkregen informatie ’een sterk vermoeden’ ontstaan dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan de handel in illegaal vuurwerk.

De Zaandammer wordt verdacht van de aankoop, import en verkoop van zwaar vuurwerk zoals onder andere shells, lawinepijlen en cobra's. Meerdere mensen zijn verhoord door de politie, het onderzoek wordt voortgezet.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws