Vroeg erbij voor plekje ’Te land en ter Zaan’

Wie zondag vanaf een goede plek het spektakel Te land, ter Zaan en in de lucht wil bekijken moet er vroeg bij zijn. Er worden 2500 tot 3000 bezoekers verwacht en met zoveel mensen is het op z’n minst ’gezellig druk’ in en rond de havenkom van Zaaneiland.

De Juniorkamer Zaanstreek organiseert dit jaar voor het eerst dit traditionele evenement, waarvoor veertig teams uit het hele land zich hebben ingeschreven. Die melden zich tussen 10 en 11 uur op de William Pontbrug, de fiets en voetgangersbrug vanaf de Hogendijk naar Spiekeroog op Zaaneiland. Daar maken de deelnemers aan tobbedansen hun voertuigen in orde. De eerste deelnemer gaat al om 13 uur van start. De ’tobbes’ zijn verdeeld over twee manches, de laatste duurt van 15 tot 17 uur met om 14.30 uur de badeendenrace.

Het spektakel is gecentreerd in de havenkom tussen jachthaven Dukra en de walkant voor het plein bij de entree van Zaaneiland. De deelnemers gaan vanaf een bordes op de William Pontbrug naar benden om als eerste de bel in het water te bereiken. Voor auto’s is geen plaats op Zaaneiland, dat zondag louter voor bestemmingsverkeer bereikbaar is. Daarvoor worden verkeersregelaars ingehuurd. Op de toegangswegen naar het eiland wordt het autoverkeer gewezen op de verschillende parkeerlocaties in de binnenstad.

Bezoekers worden aangeraden met de fiets of met het openbaar vervoer naar het evenement te komen, dat gelegen is op loopafstand van het stadscentrum. De Wiliam Pontbrug beidt zondag beperkt doorgang aan fietsers.

Gedurende de hele middag is er vermaak op het plein en Spiekeroog. Dj’s van 100% NL warmen vanaf 12.30 uur het publiek op met muziek en er zijn verschillende snacktentjes aanwezig. Voor de jongste bezoekers zijn er springkussens, suikerspinnen en speciale kindermuziek.

De prijsuitreiking vindt vanaf 17 uur plaats.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws