Vijf nieuwe tips over moord op bewoonster Zaanse Kleurenbuurt

Vijf nieuwe tips over moord op bewoonster Zaanse Kleurenbuurt
© Archieffoto: Pascal Fielmich

De politie heeft vijf tips gekregen over de moord op Pauline Mol uit Zaandam. De tips kwamen binnen nadat tv-programma ’Opsporing verzocht’ dinsdagavond aandacht aan de zaak besteedde.

De 53-jarige bewoonster van de flat aan de Indigostraat werd in de nacht van 25 op 26 maart met geweld om het leven gebracht. De vrouw werd voor het laatst gezien op de camera’s van de winkels aan de Vermiljoenweg. Ze zag er zorgeloos uit en nam die zaterdagmiddag de tijd om op haar gemak te winkelen.

Een buurman vond haar lichaam op zondagochtend. De politie staat voor een raadsel: er waren geen sporen van inbraak, het slachtoffer had geen conflicten en buurtonderzoek leverde niets op. Wel bleek dat de hele flat was doorzocht en overhoop gehaald, en dat het slachtoffer vastgebonden is geweest.

Poef

Gek detail is dat de bewoonster vier blauwe poefen in huis had, waarvan er een was verdwenen. Het zitmeubeltje stond op de maandag na de moord naast de tijdelijke politiepost, die daar was neergezet voor het onderzoek. Precies op de dag en de plek dat het grofvuil in de Kleurenbuurt wordt opgehaald, aldus een politiewoordvoerster in de uitzending.

Op de poef zaten sporen die door het Nederlands Forensisch Instituut worden onderzocht. De resultaten worden binnenkort verwacht.

De moord bracht een golf van afschuw teweeg. Omwonenden omschrijven het slachtoffer als ’een lieve en wat eenzame vrouw’. Ze noemen het onbegrijpelijk dat juist zij op zo’n gewelddadige wijze om het leven is gebracht .

Gerelateerd’Het ging net weer beter met haar’Dode vrouw gevonden in Zaanse woning, politie vermoedt misdrijf [video]
Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws