Vier vrienden gaan met diploma vmbo op zak de zomervakantie in

Vier vrienden gaan met diploma vmbo op zak de zomervakantie in
© Foto Pascal Fielmich
Storm, Joseph, Damon en Milo hebben hun diploma binnen.

Ze gaan elkaar wel missen, het huiswerk niet. Milo (15), Storm(16), Joseph (16) en Damon (16) hebben hun vmbo-diploma op zak, en nu is het dan ècht zomervakantie.

Storm en Joseph zijn zelfs cum-laude geslaagd. ,,Dat had ik niet verwacht’’, vertelt Joseph. ,,Ik stond er wel prima voor, maar ik was evengoed nog erg zenuwachtig voor ik het telefoontje kreeg.’’ Storm was minder nerveus, maar had van tevoren ook niet aan zien komen dat hij met een 8 gemiddeld zou slagen. Milo had eigenlijk een herkansing verwacht. ,,Ik had geen goed gevoel over het eindexamen Engels’’, kijkt Milo terug. ,,Ik heb hem ook niet goed gemaakt, maar gelukkig nog wel goed genoeg om te slagen.’’ Samen met Damon gaat Milo volgend jaar de opleiding Coördinator sportinstructie, training en coaching aan het Regio College volgen. ,,Dat is echt fijn, want dan zien we elkaar nog veel’’, zegt Damon. De heren zijn al zeven jaar bevriend, en willen dat graag zo houden.

Joseph gaat volgend jaar naar de havo. ,,Ik weet nog niet zo goed wat ik wil gaan studeren, dus dit leek mij een goede oplossing.’’ Storm heeft het wel gezien op de middelbare school en gaat volgend jaar de opleiding Game artist volgen aan het Mediacollege. ,,Ik heb wel gehoord dat je daar erg veel huiswerk krijgt. Maar dat heb ik er voor over, ik ga namelijk wel iets doen wat ik heel interessant vind.’’

De jongens werken in de zomervakantie een paar dagen per week bij hun bijbaantjes, maar er moet ook genoeg tijd zijn om te kunnen relaxen. Een ’examentripje’ hebben ze al gehad. Milo: ,,We zijn met alle eindexamenleerlingen naar Movie Park in Duitsland geweest.’’ Op 10 juli gaan de jongens voor de allerlaatste keer naar hun middelbare school om daar hun diploma in ontvangst te nemen. Tijd voor nieuwe avonturen.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws