Rijtjeshuis 10.000 euro duurder, appartementen gevraagd

Rijtjeshuis 10.000 euro duurder, appartementen gevraagd
© foto Ronald Massaut
Inverdan, appartementen te koop.

Een zogenoemd rijtjeshuis blijft populair in de Zaanstreek. In het eerste kwartaal van 2017 steeg de gemiddelde prijs van een verkocht rijtjeshuis met 10.000 euro in december naar 243.000 nu. Ook appartementen waren gevraagd, begin 2017.

Zaanse woningverkopers kunnen terugzien op een goed eerste kwartaal. Er werden vooralsnog 428 woningen verkocht. Dat is bijna gelijk aan vorig jaar, maar tegen doorgaans hogere prijzen. Vooral de zogenoemde rijtjeswoning was wederom gevraagd (148 stuks verkocht), gevolgd door een appartement (125 stuks).

Een tussenwoning werd gemiddeld 17,2 procent duurder. Een appartement kostte gemiddeld 7,7 procent meer dan een jaar geleden. Ook omgerekend naar transactieprijs per vierkante meter gingen appartementen in waarde omhoog. Daarnaast stonden ook deze woningen korter te koop dan voorheen: nog maar 35 dagen.

De Zaanstreek is populair geworden als overloopgebied van met name Amsterdam. In 2016 werd een tussenwoning maar liefst 25 procent duurder. De cijfers zijn van de makelaarsvereniging NVM.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws