Nog altijd problemen in Poelenburg

Nog altijd problemen in Poelenburg
© Archieffoto: ANP
Poelenburg vorig jaar.

De wijk Poelenburg in Zaandam heeft nog altijd last van problemen. Ondanks extra handhaving van de politie zien bewoners hoe de wijk wordt geteisterd door de handel in drugs.

De Klankbordgroep Poelenburg, waarin wijkbewoners zich hebben verenigd, schetst een schrijnend beeld van de situatie op straat.

Er wordt openlijk gedeald. Peperdure auto’s rijden af en aan in de wijk die niet bekendstaat om zijn vermogende bewoners. Meerdere wietplantages zijn opgerold.

(Lees hier: Treitervloggers verdwenen, nu nemen drugshandelaren het over in Zaandam)

De bewonersgroep trekt bij de gemeente aan de bel over de problemen in de wijk, die vorig jaar landelijk nieuws werd door een groepje treiterende hangjongeren, waaronder ’treitervlogger’ Ismail Ilgun.

De aanpak van de ondermijnende criminaliteit is volgens de gemeente „een zaak van lange adem”. Eind mei is met extra geld een team opgezet voor het ’programma Ondermijning Zaanstad’, waar de gemeente samenwerkt met onder andere de Belastingdienst, politie, Openbaar Ministerie, douane en FIOD.

Klankbordgroep Poelenburg is tevreden met de extra handhaving en de maatregelen die de gemeente tot nog toe trof, ook al zijn de problemen er niet mee opgelost.

GerelateerdTreitervloggers verdwenen, nu nemen drugshandelaren het over in Zaandam
Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws