Kledingbank Zaanstad doet aangifte

Kledingbank Zaanstad doet aangifte

Het bestuur van Kledingbank Zaanstad heeft aangifte gedaan tegen de oprichtster. Dat vertelt Lonneke Kroon, beoogd voorzitster.

Volgens Kroon heeft de politie gezegd weinig te kunnen doen aan de situatie. Op het bureau hoorde ze dat de zaak weinig kans van slagen heeft.

,,De tegenpartij zou zich makkelijk kunnen beroepen op onkunde’’, heeft ze te horen gekregen. Rond oktober vorig jaar werd de aangifte gedaan.

De politie wil niet op de zaak ingaan. De organisatie is nu bezig zelf de schulden af te lossen. Het totale bedrag wordt rond de 20.000 euro geschat. De oprichtster, die zelf ontkent, zou het geld verkeerd hebben gebruikt.

(Lees hier: Geld verdwenen bij Kledingbank Zaanstad)

Ze zou er onder andere voor zichzelf boodschappen van hebben gedaan. Ook gebruikte ze stichtingsgeld voor mobiele telefoonabonnementen. Bij de Kledingbank wordt nu fors bezuinigd. Onder meer een bus, waarmee kleding werd opgehaald, is weggedaan.

Ook een afvalcontainer, waarvoor het legen extra moest worden betaald, is weggedaan. De vrijwilligers recyclen zoveel mogelijk om zo min mogelijk restafval over te houden.

Zakken huisvuil deponeren de vrijwilligers in hun kliko thuis. Op 1 januari volgend jaar hoopt de organisatie uit de schulden te zijn.

GerelateerdGeld verdwenen bij Kledingbank Zaanstad
Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws