Ismail Ilgun filmt Achter Buurten

Ismail Ilgun filmt Achter Buurten
Ismail Ilgun was drie dagen in de Rotterdamse wijk Spangen. Still uit Achter Buurten.

Ismail Ilgun heeft een zesdelige serie vlogs Achter Buurten gemaakt. Sinds vrijdag staat de eerste aflevering online, over de Rotterdamse wijk Spangen.

Zaandammer Ismail Ilgun, die bekend werd met zijn uitdagende vlogs over straatjongeren in Poelenburg, wil de zaken nu positiever aanpakken. Zijn doel is om op een serieuze manier het leven van hangjongeren in achterstandswijken te laten zien, zonder getreiter van de politie of andere aandachttrekkende misdragingen.

Het filmpje over Spangen bestaat vooral uit een paar interviews met mannen die een goede rol spelen in de buurt, zoals de manager van Broederliefde, de succesvolle rapper Joyba en kickbokser Ilya, die veel jongens uit de buurt traint.

Ook heeft hij een gesprek met de 21-jarige Zaka, die vertelt hoe hij met school stopte, via het stelen van fietsen op het verkeerde pad raakte en drugsrunner werd, maar nu al zijn energie in kickboksen stopt en ooit hoopt een eigen zaak te beginnen.

Conclusie van de film: in een wijk als Spangen waar weinig mensen wonen die het gemaakt hebben, is het lastig om het juiste te doen. ’Iedereen heeft wel een plan, maar ze voeren die niet uit’, zoals rapper Joyba zegt. Ismail: ’Je moet mensen hebben die je vooruit trekken.’

Achter Buurten is te zien via AD.nl en op de site ’My Channels’.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws