Expositie en tocht over Veenpolderdijk en zijn bewoners

Expositie en tocht over Veenpolderdijk en zijn bewoners
© Foto Anne Meyer
Veenpolderdijk.

De culturele commissie Raadhuis Assendelft houdt dit weekeinde een expositie in combinatie met een wandel- en fietstocht. Dat wordt fietsen en wandelen over de Veenpolderdijk én kijken naar de dijk.

Uitgangspunt van de tochten en expositie ’Dé dijk te kijk’ is namelijk de Veenpolderdijk, en met name zijn bewoners. Er wonen volgens de commissie nogal wat sportieve en creatieve mensen aan dit idyllisch ogende stukje Assendelft. Waaronder fotografe Anne Meyer, die de dijk in al zijn facetten op beeld heeft vastgelegd.

Andere bewoners zijn Dia Kat (keramiste), Marissa Brinks (modeontwerpster), Josta Bischoff (grafisch ontwerpster) en Simon Knap, succesvol in autoracen. Een heel bekende bewoner was beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en dichter Peter Louman (1940-2010).

Tijdens de expositie in het raadhuis worden van Loumans zeefdrukken boekenleggers gedrukt en is werk van genoemde bewoners te zien, op zaterdag en zondag tussen 13 en 17 uur. In het raadhuis (Dorpsstraat 370) ligt ook een routebeschrijving (twee euro) klaar voor de tochten. Toegang tot de expositie is gratis.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws