Caravans op vervuild terrein van Kan Palen

Caravans op vervuild terrein van Kan Palen
© Foto wim egas
Het kamp van woongroep Zenit bij Kan Palen in de Hofwijk.

Zeven daklozen hebben het terrein van het voormalige Kan Palen in de Oostzijde in Zaandam gekraakt. Een deel van de buurt is boos.

Twee buurvrouwen zijn al sinds dinsdag in de weer om de bezetting van het terrein ongedaan te maken. Volgens de vrouwen maken de bewoners ’s nachts lawaai, sturen ze de kinderen weg die vaak op het terrein speelden en hebben zij schade veroorzaakt.

Bewoner John kan zich daar weinig bij voorstellen. ,,Kinderen uit de buurt zijn hier nu met mijn hond aan het spelen. ’’

Volgens politiewoordvoerder Menno Hartenberg is het zeker dat de caravanbewoners weg gaan. Maar dat kost tijd, zegt hij. Het vergrijp is niet ernstig genoeg om direct met inzet van manschappen te ontruimen. ,,We hebben een goed gesprek gehad en we hebben met de eigenaar afgesproken dat die aangifte doet. Daarna kunnen we verder.’’

Volgens advocaat van de krakers, Emil Tamas, moet de rechter een afweging maken tussen het belang van de eigenaar en dat van de bewoners. Maar dat is volgens de politie niet het geval.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws