Blijdschap om opening buitenbad Crommenije [video]

Blijdschap om opening buitenbad Crommenije [video]
© Foto’s Ron Amesz
Ivar Jansen gaat als eerste van de glijbaan af.

Hij lag na de raadsvergadering van donderdagavond pas om half drie in bed, maar om zeven uur vrijdagochtend stond Jan de Vries (D66) al in zijn badjas te wachten bij zwembad Crommenije. En hij was niet de enige. Bijna vijftig mensen bezochten het eerste uur al het nieuwe buitenbad.

Twee jaar wachten op een nieuw buitenbad duurde wel lang, maar voor het zwemgroepje waarvan de dames al dertig en veertig jaar hier zwemmen was het vrijdagochtend feest. De eerste baantjes werden gevierd met koffie en gebak. Wethouder Jeroen Olthof en Ivonne van Tuijl, algemeen directeur van Sportbedrijf Zaanstad, verwelkomden de eerste zwemmers.

Co van Bergen, Henny van der Meer, Bernarda Groot en Tiny Noom
Co van Bergen, Henny van der Meer, Bernarda Groot en Tiny Noom

Co van Bergen, Henny van der Meer, Bernarda Groot en Tiny Noom genoten ervan. Eerst van het zwemmen in het water dat warmer was dan de buitentemperatuur (die om zeven uur negen graden was), daarna van de gezelligheid bij de koffie.

(Tekst leest door onder video)

Tiny en Henny hadden nog wel zwembad Het Zwet als alternatief opgezocht, maar de andere twee bleven Crommenije trouw. Bernarda zocht haar heil in de sportschool, maar is dolblij dat ze weer zo dichtbij kan zwemmen. En ze demonstreerde bovendien nog de Waterfly, de speciale lift die wordt gebruikt om ouderen en mensen met een beperkingen in het water te helpen.

Korte demonstratie van de tillift.
Korte demonstratie van de tillift.

Ivar Jansen, kleinzoon van raadslid Jan de Vries, nam als eerste de glijbaan in gebruik. Met het uiterlijk van een Formule 1-racebaan en een tijdmeting als competitie-element wordt deze baan waarschijnlijk de grote publiekstrekker van het buitenbad. Voor Jan de Vries stond er nog te weinig water in de baan. Hij duwde zichzelf voort door de slurf. Mevrouw Bauck Cuperus uit Krommenie zette al direct het snelste dagrecord neer met 6.28 seconden.

Kijkje over het nieuwe buitenbad.
Kijkje over het nieuwe buitenbad.

Lees ook: Zo werkt de tillift (video)

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws