Volendamse miss misschien wel mooiste van het land

Volendamse miss misschien wel mooiste van het land
© Foto Ella Tilgenkamp
Denise Veerman is een van de finalisten van de Miss Nederland verkiezing.

Het zou zomaar kunnen dat de mooiste vrouw van Nederland dit jaar uit Volendam komt. Denise Veerman meldde zich aan voor de verkiezing van Miss Nederland 2017. Inmiddels heeft de Volendamse de laatste keuring overleefd en is ze daarmee doorgedrongen tot de finale.

„Ik ben al een paar keer eerder gevraagd om werk te doen voor modellenbureaus, maar ik dacht altijd dat die publiciteit niets voor mij was”, vertelt Veerman. De persoonlijke benadering van fotomodel Kim Kötter trok de Volendamse uiteindelijk toch over de streep. „Ik bedacht me dat ik inmiddels al 26 jaar ben en stiekem toch altijd wel wilde weten hoe het was.”

12 finalisten

De aanmelding was het startschot van een drukke tijd voor Veerman. Na een castingdag en een gesprek met de sponsoren van de verkiezing, werd ze als een van de twaalf finalisten gekozen. „Een paar dagen later werden we met z’n allen op het vliegtuig naar Turkije gezet. Dit was best spannend, aangezien ik niemand kende en niet wist wat we gingen doen. Uiteindelijk hebben we in Turkije een week lang fotoshoots gedaan en zijn we bij allerlei evenementen geweest. We hebben het hier erg leuk, maar ook druk gehad. Na afloop kon ik nog een keer op vakantie.”

Facebook

In aanloop naar de finale op 9 oktober wordt er ook in het eigen land nog veel van de kandidaten gevraagd. De Volendamse werkt normaal gesproken als kapster en moet dan ook regelmatig afspraken verschuiven.

„We zijn steeds twee of drie keer per week een hele dag weg voor fotoshoots of bezoekjes aan sponsoren. Ook moeten we erg actief zijn op social media om bepaalde producten te promoten. Hier is mijn vriend Tom overigens niet erg blij mee, aangezien ik de hele dag met Facebook en Instagram bezig ben.”

Veerman durft geen uitspraken te doen over haar kansen op de titel van Miss Nederland. „De jury laat niets weten over hoe ze ons beoordelen. Mocht ik niet winnen, dan zou ik het erg leuk vinden om actief te blijven in de modellenwereld. Alleen is het niet zo dat ik daar zelf meteen als een gek naar op zoek ga.”

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws