Raadsleden Landsmeer: ’Verslag gemeentesecretaris is vals’

,,Niet ík heb de griffier geïntimideerd, de gemeentesecretaris heeft mij geïntimideerd.’’ Dat zegt Debby Mulder, raadslid van Landsmeer, over de beschuldiging in een verslag van gemeentesecretaris Paul Menting aan de werkgeverscommissie griffier.

Menting meldde in juni 2016 dat Mulder griffier Eva van der Voorde na afloop van een vergadering intimiderend had bejegend en vroeg de werkgeverscommissie hier tegen op te treden. Mulder vindt het kwalijk dat de commissie nooit wederhoor heeft gepleegd. ,,De vraag die ik de griffier stelde was heel normaal en de griffier antwoordde ook heel vriendelijk. De gemeentesecretaris daarentegen werd ineens boos, hij zei dat hij het niet meer pikte. Ik schrok enorm.’’ Het raadslid van Lijst Mulder-Damme meent ook dat haar e-mailverkeer naar de gemeente niet tot overbelasting van de griffie leidt.

,,Valse berichtgeving’’, zeg André La Fontaine (PL) over het verslag van de gemeentesecretaris. ,,Vals dat dit klakkeloos is overgenomen door de werkgeverscommissie. Dit is tegengesproken door Debby en mij.’’ La Fontaine geeft toe dat hij ruzie heeft met de griffier: ,,Zij treitert ons door niet te antwoorden op vragen en geeft elke keer een kulantwoord.’’

,,Omdat ik tegen Arnold Elfferich heb gezegd dat hij zijn positie als voorzitter misbruikt, heeft de raad mij gestraft door mij het tweede waarnemend raadsvoorzitterschap te ontnemen.’’ De raad heeft donderdag La Fontaine deze functie ontnomen omdat hij niet langer het vertrouwen van de raad geniet, mede wegens ’oncollegiaal’optreden jegens de griffier.

Paul Menting was gisteren niet voor een reactie bereikbaar.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws