Nieuwbouw Volendam duurzaam mits betaalbaar

Nieuwbouw Volendam duurzaam mits betaalbaar

Als het verder verduurzamen van nieuwbouwwoningen in de Broeckgouw in Volendam tot een te grote prijsstijging leidt, kan dat voor de gemeente reden zijn om van die extra opties af te zien.

Dat meldt Edam-Volendam, vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek naar de mogelijkheden van het verder verduurzamen van 200 nieuwbouwwoningen en kavels in de wijk. De verkoop van fase 9 en 10 van de Broeckgouw stond gepland voor het eerste kwartaal van 2018, maar is eind januari met twee maanden uitgesteld. De gemeente wil de extra tijd benutten om te onderzoeken hoe de laatste huizen nog duurzamer gebouwd kunnen worden. Zo is aardgasvrij bouwen een reële optie.

Aan het verduurzamen van woningen hangt een prijskaartje. Oppositiepartij Volendam 80 spreekt zelfs van een stijging van 30.000 euro per woning, maar op geruchten wil Edam-Volendam niet ingaan. Indien besloten wordt de woningen aardgasvrij te realiseren, aldus de gemeente, worden de nieuwe richtprijzen binnen twee maanden bekendgemaakt. Maar, de uitkomst van het onderzoek kán dus ook betekenen dat Edam-Volendam afziet van het verder verduurzamen van de woningen. ,,De gemeente kijkt daarbij niet alleen naar kosten, maar ook naar wooncomfort en exploitatielasten voor toekomstige bewoners.’’

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws