Festivalverkeer moet parkeren in Zaandam

Festivalverkeer moet parkeren in Zaandam

Om drukte dit weekend rondom het Twiske te voorkomen, treedt er een nieuw vervoersplan in werking. Een groot deel van de bezoekers van het festival Welcome to the Future wordt naar Zaandam geleid.

Het vervoersplan is opgesteld door de omliggende gemeentes, festivalorganisator ID&T, Recreatie Noord-Holland en andere partijen.

Bezoekers die zaterdag vroeg komen, kunnen nog bij het festivalterrein parkeren, vertelt event director Carine Kornfeind. Maar zodra die plaatsen bezet zijn, worden automobilisten naar een parkeerterrein in Zaandam geleid.

Daar kunnen ze een pendelbus pakken naar het festivalterrein. Ook worden er bussen ingezet vanaf station Sloterdijk, in de hoop dat veel festivalbezoekers met het openbaar vervoer komen.

Deze maatregelen moeten voorkomen dat Oostzaan vastloopt met festivalverkeer. Dit was vorig jaar het geval en zorgde voor veel ergernis bij bewoners en andere partijen.

Vervelend

Kornfeind: ,,Voor ons was dat ook erg vervelend. Elk jaar ging het goed, maar vorig jaar pakten nog meer bezoekers de auto dan verwacht. Met dit nieuwe verkeersplan hopen we een oplossing te hebben om de verkeersstroom beter te regelen. We willen dit voortaan elk jaar zo gaan doen. Het is voor ons een investering, maar zoals het vorig jaar ging, willen wij niet meer.’’

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, vertelt ze. Niet eerder waren de kaarten zo snel, een maand voor het festival, uitverkocht. Er komen 25.000 bezoekers op af. Het is inmiddels de elfde keer dat het in het Twiske gehouden wordt.

Afterparty

Kornfeind: ,,We hebben veel trouwe bezoekers. We richten ons voornamelijk op verschillende soorten techno, we proberen wel elk jaar net iets anders neer te zetten. De aankleding is ook telkens anders.’’

Ook is er voor het eerst een afterparty, bij station Sloterdijk in de buurt. ,,Hier worden toch veel festivalbezoekers afgezet door de pendelbus, dus als zij willen, kunnen ze tot zeven uur ’s ochtends door feesten.’’

De organisatie heeft een gouden eco-keurmerk gekregen. ,,We zijn de eerste in Nederland waarbij alles honderd procent biologisch is.’’

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws