Automobilist vlucht vergeefs via sloot en spoor voor verkeersboetes

Automobilist vlucht vergeefs via sloot en spoor voor verkeersboetes

Een automobilist probeerde donderdag te ontkomen aan een verkeerscontrole in Purmerend. Daarbij beging hij echter een aantal verkeersovertredingen en na een achtervolging kon hij alsnog op de bon geslingerd worden.

Tussen 14.30 en 21.00 uur werd een grootscheepse verkeerscontrole gehouden op de Jaagweg. In totaal zijn er 66 personenauto's, 6 vrachtauto's, 7 motorfietsen, 1 landbouwvoertuig, 27 bromfietsen, 10 aanhangwagens en 18 bestelauto's gecontroleerd. Dit leverde in totaal achtentwintig bekeuringen op voor onder anderen: te hoge snelheid, negeren rood verkeerslicht, ondeugdelijke zitplaats, opgevoerde brom- en snorfietsen, gladde band, ondeugdelijke bevestiging van een aanhangwagen en niet handsfree bellen.

Tegen een bestuurder bleek nog een boeten open te staan van 148 euro. Het bedrag werd direct geïnd.

De Belastingdienst scande met een nummerplaatherkenner 3782 voertuigen. In negenendertig gevallen bleek er een belastingschuld te zijn. De belastingdienst heeft op 20 voertuigen beslag gelegd waarvan er 11 direct zijn afgevoerd. Ook werd achterstallige belasting geïnd.

Tijdens de controle zag de politie op de Jaagweg een auto rijden waarvan het kenteken geschorst was. Op het moment dat een motoragent de bestuurder een volgteken had gegeven ging deze er met hoge snelheid van door. Op de Gorslaan reed de bestuurder, die inmiddels meerdere motoragenten achter zich aan had, door rood en hij reed ook te hard. De politie vond de auto uiteindelijk op de Moerasvaren. De bestuurder was te voet gevlucht via het water en het spoor. Hij werd uiteindelijk aangetroffen in de Bloemenbuurt en kreeg daar een een serie bekeuringen.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws