60 seconden: Deeltijdonthouder

60 seconden: Deeltijdonthouder

Het zal wel aan mijn selectieve gehoor liggen. Naar het schijnt doen mijn vrouw en ik mee met ’dry januari’.

Op zich geen héél slecht idee, nu even niet. Maar een hele maand! Ik weet van niks. Overleg eerst even, dan ga ik meteen op dieet. Op 2 januari vertellen dat ’we’ droog staan: écht niet.

Dat het gezond is om je lichaam te resetten, dat geloof ik wel. Daarvoor neem ik rond deze tijd steevast een detoxkuurtje. Maar hé, ik lees op Gall&Gall.nl dat ’droog’ betrekkelijk is. Daar staat: ’zo min mogelijk alcohol, deze maand’; less is better, less is more. Maar zelfs het blad Men’s Health, het lijfblad van de postmoderne mens, raadt ’dry januari’ met klem af! Héél ongezond, zeggen ze.

Als ik op de kalender kijk dan is januari ook ronduit de slechtste maand voor zo’n project. Er gebeurt nagenoeg niets. Alles ligt stil. Dat wordt nog weken mollen. En dan zou je ’s avonds geen glaasje wijn mogen drinken?

Het is ook nog eens oneerlijke concurrentie voor de christelijke vastenmaand. Die was er veel eerder dan die hijgerige lifestyle goeroes. Ik dacht: na het avondeten gewoon twee glazen wijn inschenken. Vast de ruggengraat van een weekdier. Maar nee. Een schuddend hoofd en een breed grijnzend gezicht. ,,Gaat je niet lukken. Trouwens, ’t is maar tot vrijdag. Ik ben deeltijdonhouder.’’

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws