Niki Terpstra met Quick-Step naar de Tour

Niki Terpstra met Quick-Step naar de Tour
© ANP
Niki Terpstra.

Niki Terpstra uit Assendelft gaat met zijn ploeg Quick-Step naar de Ronde van Frankrijk. Het is voor het eerst sinds 2014 dat de Nederlandse wielrenner meedoet aan de Tour.

Terpstra had gevraagd of hij weer naar de Tour mag. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen ziet voor zichzelf kansen in het eerste deel van de Franse etappekoers, met voor hem een aantal mooie etappes.

Ook de ploegentijdrit wil Terpstra graag rijden. Aan zijn verzoek is door de ploeg gehoor gegeven.

Terpstra krijgt tijdens de Tour gezelschap van de Belgen Yves Lampaert, Philippe Gilbert en Tim de Clercq, de Colombiaan Fernando Gaviria, Maximiliano Richeze uit Argentinië, de Fransman Julian Alaphilippe en de Luxemburger Bob Jungels.

Ploegleider Tom Steels vindt dat de Tourploeg een goede balans heeft tussen jonge en ervaren renners.

,,Niki en 'Phil' zijn twee grote kampioenen. We kunnen leunen op hun ervaringen als het hectisch wordt en in de vlakke etappes, de ploegentijdrit en op de kasseien. Ze zijn niet alleen leiders en winnaars, maar ook goede teamspelers. Ze kunnen zich opofferen voor het team en de teamgeest uitdragen die de ploeg al zoveel succes heeft gebracht'', aldus Steels.

Hij hoopt ook op succes van de debuterende sprinter Gaviria, die vorig jaar in de Giro vier etappes won.

,,De Tour is anders, met de beste sprinters en beste helpers. We gaan ervan uit dat vooral Richeze hem in de laatste kilometers in de beste positie kan brengen.''

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws