Fortuna Wormerveer: ’Plafond nog niet bereikt’ [video]

Fortuna Wormerveer: ’Plafond nog niet bereikt’ [video]
De selectie van Fortuna Wormerveer is uitzinnig van vreugde nadat het kampioenschap is behaald.

Vijf minuten was het stil op het voetbalveld in Wormerveer. Maar toen Jessey Chu Kuiper in de negende minuut de gelijkmaker binnenkopte, startte het feest: overwinningskreten, gastoeters en kampioensleuzen die de hele middag bleven klinken.

JOS Watergraafsmeer had met de brutale openingstreffer de Wormerveerse supporters even schrik aangejaagd, maar in het resterende deel van de wedstrijd kwam het kampioensfeest van de thuisploeg niet meer in gevaar: 5-1.

Terwijl het slootwater van zijn gezicht droop, zocht Fortuna Wormerveer-trainer Martin de Groot naar woorden om zijn gevoel te beschrijven. Enkele minuten eerder was hij, zoals de traditie voorschrijft, door van zijn spelers in het water achter het hoofdveld gegooid, als dankbetuiging voor zijn trainerswerk.

,,Wat een geweldige prestatie van mijn ploeg; we zijn het afgelopen jaar zo ontzettend gegroeid.’’ De oefenmeester ontving felicitatie na felicitatie, de ene omhelzing nog inniger dan de ander. ,,Ons plafond is nog niet bereikt. In de hoofdklasse gaat het pas echt beginnen.’’

Aan een puntje had Fortuna zondag genoeg om het eigenlijk al zekere kampioenschap definitief veilig te stellen. Concurrent DEM had zes punten achterstand en op doelsaldo hadden de Wormerveerders een straatlengte voorsprong.

Het eerste wapenfeit was echter Amsterdams. De treffer van Renaldo Jongebloet joeg de op een feestje ingestelde Zaanse aanhang schrik aan. Duizend man langs de lijnen, maar het leek alsof iedereen de tong had ingeslikt. Nick Snelders was de man die orde op zaken stelde.

Met een assist op Kuiper, een zuivere hattrick in de eerste helft (een prachtige vrije trap en twee benutte penalty’s) én een slotakkoord in de tweede helft, nam hij de thuisploeg aan de hand.

,,Het geinige is dat ik drie jaar geleden in de finale van de playoffs voor promotie precies hetzelfde uithaalde’’, lachte de matchwinner. ,,In de beslissende wedstrijd scoorde ik ook vier keer en had ik een assist. Dit soort wedstrijden liggen mij wel.’’

Het is Snelders’ derde kampioensfeest bij Fortuna. De middenvelder stapte in bij de club uit Wormerveer, toen de ploeg uitkwam in de derde klasse. ,,Voor mij is het dus pas mijn derde promotie. Er zit een aantal spelers tussen die er vier hebben meegemaakt. Ik ben eigenlijk nog maar een broekie.’’

Trainer De Groot nam bij Fortuna drie seizoenen geleden het stokje over van Marcel Blank.

,,Eén keer gestrand in de nacompetitie, een heel moeilijk seizoen waarin we vochten tegen degradatie en nu is het dus zo ver. Fantastisch. Voor mij is het een weerzien met de hoofdklasse; een niveau waar ik redelijk veel ervaring in heb als trainer (ADO’20,red.). In onze selectie zijn er weinig jongens die op een dergelijk niveau hebben gevoetbald. Ik ga hen daarom mijn ervaringen overbrengen en helpen het niveau aan te kunnen, want ik weet dat ze het in zich hebben.’’

Fortuna Wormerveer-JOS Watergraafsmeer 5-2

3. Renaldo Jongebloet 0-1, 9. Jessey Chu Kuiper 1-1, 16. Nick Snelders 2-1, 31. Nick Snelders 3-1 (pen.), 42. Nick Snelders 4-1 (pen.), 63. Nick Snelders 5-1, 84. Micheal Markus 5-2. Scheidsrechter: A. Westenbroek.

Fortuna Wormerveer: Bakker, Van den Heuvel (74. Hijstek), Hoogstra (74. Van der Laan), Huwaë, Morsen, Heijnis, Bruijn, Snelders, Y. Klopper, M. Klopper, Kuiper (65. Min).

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws