De Blokkers revencheert zich tegen KFC voor ruime nederlaag

,,Man, ik ben echt helemaal kapot”, zucht De Blokkers-aanvaller Davey Jansen terwijl hij met een vuurrood hoofd op het kunstgras zit. ,,We hebben KFC verslagen en dus was dit het waard. Ik kijk er alleen nu al naar uit om straks lekker op de bank te gaan liggen.”

Dat Jansen zondagavond met een voldaan gevoel op zijn bank heeft gelegen, staat als een paal boven water. Alleen al om het feit dat hij met zijn teamgenoten de pijnlijke 7-0 nederlaag van eerder dit seizoen tegen de ploeg uit Koog aan de Zaan heeft weggespoeld. ,,En daarnaast hebben we laten zien dat we in staat zijn om keihard te knokken. In de tweede klasse staan wij geregeld tegenover ploegen die nu eenmaal beter zijn dan wij. Kun je het voetballend niet aan, dan moet het maar op een andere manier. KFC was dit keer niet de sterkste, maar omdat wij veel kansen niet wisten te benutten, moesten we tot het eind aan toe aan de bak. Lekker dat we onszelf weten te belonen.”

Jansen heeft het bij het rechte eind want de tegenstander op deze zondagmiddag is inderdaad geen wonderploeg. Waar De Blokkers het spel maakt en in de openingsfase meerdere goede kansen creëert, is het desondanks KFC dat tijdens de eerste serieuze aanval direct scoort. De volledig vrijstaande Giorgio Snip schiet loepzuiver raak nadat hij een pass op de rand van het strafschopgebied in ontvangst neemt.

Eerste stappen

Zo’n kleine tien minuten na rust zet Jansen de eerste stappen richting zijn welverdiende beloning op de bank. Met KFC-verdediger Enes Varisli in zijn rug laat de aanvaller zich slim vallen en benut hij vervolgens de toegekende strafschop zelf. Terwijl zijn trainer Constantijn Schouten hem in het verloop van de tweede helft op het middenveld posteert en Jansen dus nog meer meters moet maken, weten de Hoornaars een dikverdiende voorsprong te produceren. Op goed aangeven van Mick van der Gulik werkt Bart de Groot de 2-1 binnen. ,,Het is alleen balen dat we uit een van richting veranderde vrije trap dan direct de 2-2 om ons oren krijgen”, zegt Jansen. ,,Wij hebben dit seizoen ontzettend veel moeite met scoren en dus weet je dat het moeilijk wordt.”

Dat hij zijn zondagavond op de bank perse met een zege op zak wil slijten, laat hij zijn teamgenoten duidelijk weten. ,,Ik heb de jongens gezegd dat wij deze wedstrijd hoe dan ook moesten winnen. We staan allebei onderin de stand en dus konden we goede zaken doen. Dat we eerder dit seizoen met 7-0 van hun verloren, was een andere reden om alles te geven. Dat heeft goed uitgepakt.”

Brandstof

Aan inzet geen gebrek bij de voetballer in kwestie. Maar zo’n vijftien minuten voor tijd rijst wel de vraag of Jansens conditie het allemaal toelaat. Met een gezicht als een oorwurm straalt de tijdelijke middenvelder uit dat hij toch echt bijna aan zijn taks zit. Een verbale oppepper van coach Schouten maakt dat hij zijn tanden op elkaar zet en zijn rode brandstoflampje negeert. Het blijkt allemaal niet voor niets te zijn omdat zijn teamgenoot Leon Machielse een kleine tien minuten voor tijd het dikverdiende winnende doelpunt maakt.

De Blokkers-KFC 3-2.

13. Snip 0-1, 52. Jansen 1-1 (pen.), 67. De Groot 2-1, 69. Tavares 2-2, 81. Machielse 3-2.

De Blokkers: Pool, El Guennouni, Overtoom, Bartele, Hommersen, Wever (79. Mecidi), De Groot, Van der Gulik (69. El Makloufi), Chioccarelli (90. Creebsburg), Jansen, Machielse.

KFC: Koreman, Heringa, Van Welie (73. Ebulue), Pas, Varisli, Snip, Tavares, Lastdrager, Molenaar (46. Davids), Dogan, Quist.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws