Belangrijke zondag voor Kras/Volendam

De aandacht van handbalclub Kras/Volendam wordt zondag verdeeld tussen zalen in Aalsmeer en Houten.

In sporthal De Bloemhof spelen de mannen om 15 uur de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel tegen Aalsmeer. Coach Piotr Konitz, die bezig is aan zijn laatste weken in Volendamse dienst, kan over een fitte selectie beschikken. Dit op de al langer uitgeschakelde Maurits van Buren en Diego Jacobs na. Doelman Dennis Schellekens is nog niet helemaal hersteld van zijn meniscusblessure, maar hij is inzetbaar.

Volgende week zaterdag spelen beide teams de return in Volendam. De winnaar over twee duels mag het in de eindstrijd om het Nederlands kampioenschap opnemen tegen Hurry Up of Lions.

De vrouwen van Kras/Volendam kunnen zondag in Houten de kroon op hun seizoen zetten. Als glansrijk kampioen van de hoofdklasse E moet het team van coach Ruud van den Broeck het in sporthal The Dome opnemen tegen de vier nummers één van de andere hoofdklassen. Van de vijf deelnemende clubs gaan er vier naar de tweede divisie. Volendam hoeft dus minimaal één team onder zich te houden. Slagen de vrouwen daarin, dan kunnen zij zich volgend seizoen onder meer opmaken voor derby’s tegen het Purmerendse Vido. Van den Broeck en zijn assistent Pim Ligthart zijn er dan sowieso ook bij, want zij verlengden onlangs hun contract.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws