VIOS wint ook voor Kees Dekker

VIOS wint ook voor Kees Dekker
© Foto Marc Moussault
Sam Bruin heeft de bal eerder gespot dan Mitchel Dieterman van SRC.

Het is dat de paal, lat en doelman Roy van Ek voor VIOS in de weg stonden om het overwicht tegen SRC in cijfers uit te drukken. De 1-0 zege op de Schagenaren was, met name op basis van de eerste helft, nipter dan logisch leek.

VIOS dacht tijdens een minuut stilte voor aanvang aan Kees Dekker, een clubman die kleinzoons Coen Filee (20) en Swen Dekker (17) omschreven als ‘de grootste supporter’. Beide jongens zijn op jonge leeftijd onomstreden in het eerste elftal van VIOS en hielden een bijzonder gevoel over aan de partij met SRC.

Die ene goal van Kai Botman, op slag van rust, was genoeg voor drie punten. Maar VIOS had het duel veel eerder moeten beslissen. De Warmenhuizers gebruikten het voordeel van wind mee om in de eerste helft het doel van SRC te bestoken.

Maarten Blankendaal raakte de paal. Van Ek redde niet veel later schitterend op een vrije trap van Kai Botman, die verderop in het duel ook de lat raakte. Een volley van Sam Bruin belandde op de paal, terwijl zijn voorzet vanaf links vijf minuten erna tegen de lat waaide.

Kort

SRC stelde daar bar weinig tegenover. De zestienjarige Lasse Botman hield Robbert-Jan Klein van scoren af door er voortdurend kort op te zitten bij de spits. Het leek wachten op de tweede helft, waarin de Schagenaren met meewind zouden voetballen. Na rust kwam SRC weliswaar beter in de wedstrijd, uitgespeelde kansen leverde dat niet op.

VIOS kreeg tegen het eind van het duel weer meer ruimte, maar met topscorer Kai Botman op de bank ontbeerde de ploeg een echte afmaker. Invallers Bastiaan Church (17), het broertje van AZ-talent Joerie Church, en Ted Ooijevaar (18) brachten de gemiddelde leeftijd van VIOS’ elftal verder omlaag. Niettemin toonde de ploeg voldoende ervaring om drie punten veilig te spelen.

Terechte

,,Zeker een terechte overwinning”, zegt Swen Dekker. Hij had aan het begin van de wedstrijd samen met neef Coen Filee nog eens stilgestaan bij het overlijden van hun opa. ,,Daar heb ik nog wel even aan gedacht. Maar daarna ga je gewoon voetballen. Wij waren vooral in de eerste helft heel goed.”

,,We wisten waar we het vandaag voor deden”, stelt Filee. ,,Niet alleen deze wedstrijd wilden we graag winnen. Het was zijn grootste wens dat VIOS dit seizoen kampioen zou worden. Daar gaan we alles aan doen en hebben we veel vertrouwen in.”

Topper

Ze kijken daarom steeds meer uit naar 30 april, als de topper tegen koploper Hollandia T op het programma staat. Als er geen gekke dingen gebeuren, spelen de twee clubs dan in een direct duel om het kampioenschap in de vierde klasse.

,,We voelden de laatste tijd meer druk en daardoor hebben we misschien punten laten liggen. Hollandia T wint ook, zij voelen dezelfde druk”, meent Filee. ,,We leven nu nog meer naar die wedstrijd toe.”

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws