Scholieren zonnetje in huis

De jongens van Antonius uit Nieuwe Niedorp, hun plaatsgenoten van De Snip en Juliana Schagen zijn er straks bij als de schoolvoetbaltitels van de grote gemeente op het spel staan.

De beide vertegenwoordigers uit Niedorp deden dat ook nog eens zonder een fout te maken. Julianaschool moest alleen Sint Jozef een 1-1 gelijkspel toestaan. Titelverdediger Sint Barbara komt woensdag 22 maart in actie, als de tweede serie van drie poules wordt gespeeld. Ook de winnaars daarvan komen vrijdag 24 maart terug om uit te maken wie Schagen verder mag vertegenwoordigen.

Zonnige

Antonius is dan sowieso goed bedeeld. Ook de jongste meisjes (groep 5/6) kroonden zich op een zonnige woensdag tot groepswinnaar en deden dat ook nog eens door alle wedstrijden te winnen. De deelnemende scholen speelden hier een volledige competitie en troffen elkaar dus twee keer.

Dat gebeurde ook in de andere poule die deze eerste dag op de rol stond. Hier kroonde Niko Tinbergen zich als de nummer één. Alleen De Meerkoet bleef met 2-2 een keer overeind. Over een week wordt de derde en laatste poule afgewerkt. Tussen de vijf deelnemende scholen, die een halve competitie afwerken, dan ook titelverdediger De Rank(Schagen). Ook bij de oudste meisjes gaat Antonius met een zevental door naar de gemeentelijke finale. Net als de Springschans uit Petten en het Warmenhuizer De Torenven dan weer van de partij. Die laatste school is bij de jongens zeventallen (groep 5/6) titelverdediger, maar moet een week wachten of prolongatie van dat succes erin zit. Ook hier begonnen Julianaschool en Niko Tinbergen vooruitstrevend aan hun campagne. De eerste met een doelsaldo van 24 voor en 6 goals tegen over drie wedstrijden. Tinbergen hield het iets meer bescheiden op het kunstgras aan De Nes en moest Antonius 2 zelfs een 2-2 eindstand toestaan. Het stond een verder vervolg niet in de weg.

Vrolijke

Ook bij de andere deelnemers aan deze weer groots opgezette editie vrolijke gezichten. Zoals het ook voor de begeleidende ouders door de heerlijke omstandigheden geen straf was langs de lijn te staan.

Op 29 maart wordt het complex van Schagen vrijgemaakt voor de aller jongste jeugd (groep 3/4) die dan in de eerste plaats voor de eer speelt.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws