Doelman Rozenbeek krijgt zilveren schaal bij Oranje

Peter Rozenbeek heeft er weer een bijzondere trofee bij. De 37-jarige doelman uit Heerhugowaard kreeg maandagavond in Almere een zilveren schaal voor het spelen van 75 interlands bij Oranje.

Vlak voor de aftrap van het oefenduel dat het Nederlands zaalvoetbalteam tegen België speelde werd de keeper van FC Marlène verrast met een huldiging door KNVB-manager zaalvoetbal Hans Schelling. Na rust nam Rozenbeek de plaats onder de lat in het doel bij Oranje over van Manuel Kuyk. Bondscoach Max Tjaden koos er overigens voor om alle veertien door hem geselecteerde spelers in actie te laten komen.

Oranje, dat in voorbereiding is op het EK-kwalificatietoernooi begin april in het Georgische Tblisi, won met 6-3 na een 2-2 ruststand. Heerhugowaarder Mats Velseboer (Hovocubo) nam twee van de zes Oranje-treffers voor zijn rekening. De andere doelpunten kwamen op naam van Said Bouzambou, Yoshua St. Juste, Lahcen Bouyouzan en captain Said el Morabiti. Dinsdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw in Almere. De voorwedstrijd wordt verzorgd door het meisjesteam onder 18 van Reiger Boys. Zij spelen om 18 uur tegen KTP Nieuw Roden MO18. Maandagavond was die eer weggelegd voor de MO13-teams van beide clubs.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws