Alkmaar Open Judo onverminderd populair

Alkmaar Open Judo onverminderd populair
© Foto Martin de Haan
Esmee Kroon in actie tijdens het Open Alkmaars Judotoernooi van vorig jaar, waar ze zilver zou winnen.

Het Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi is onverminderd populair. Niet alleen was de 29e editie van het evenement eerder dan ooit volgeboekt, ook zullen er ten opzichte van voorgaande jaren komende zondag nog meer buitenlandse deelnemers de mat op stappen in de Hoornse Vaart.

De grote belangstelling voor het jaarlijkse judotoernooi in Alkmaar leidde er de afgelopen edities toe dat veel potentiële deelnemers genoegen moesten nemen met een plek op de wachtlijst. Om dat te ondervangen besloot de organisatie dit keer dat teams met maximaal twintig in plaats van dertig judoka’s konden inschrijven.

,,Desondanks was het toernooi medio juni al compleet volgeboekt”, vertelt Hans Kramer namens de organisatie. ,,Dat is nog niet eerder voorgekomen. Mede door de goede internationale contacten die we hebben opgedaan met het organiseren en het dit jaar opnieuw deelnemen aan de International Children’s Games hebben we daarnaast ook meer internationale deelname dan voorgaande jaren.”

Van de zeshonderd judoka’s die in de verschillende leeftijdscategorieën en gewichtsklassen de strijd met elkaar aangaan komen er meer dan tweehonderd uit het buitenland. ,,Noorwegen, Zweden, Engeland, Duitsland en België”, somt Kramer op. ,,De Noorse bond heeft het toernooi gekenmerkt als meetmoment voor hun judoka’s voor deelname aan Europese toernooien in 2018. Vooral de leeftijdscategorieën -15 en -18 jaar kennen een zeer sterk deelnemersveld.”

Meer dan honderd vrijwilligers (’Van Hajime en Randers Budosporten’) zullen dit weekeinde in touw zijn om de 29e editie tot een succes te maken. ,,We hebben wel eens overwogen om er een tweedaags evenement van te maken. Dat geeft echter wel grotere financiële risico’s en vereist nog meer vrijwilligers. Daarom houden we het vooralsnog bij één dag en proberen we een toernooi van goede kwaliteit te leveren. Strak georganiseerd en met deelnemers van een hoog niveau.” Zij komen zondag van 9 tot 18 uur in actie in de Hoornse Vaart.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws