Verkiezingsstrijd brandt al los

Verkiezingsstrijd brandt al los
© Foto HMC
Raadhuis aan de Oostwal: onderdeel van aanstaande verkiezingsstrijd?

Het ’gedoe’ over de verkoop van het oude raadhuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn duurt voort. Het gebouw is nu verkocht aan Uranus Beheer BV en GTP Vastgoed BV. Deze vastgoedvehikels van de Alkmaarse De Telefooncentrale-ondernemers Jerry Breg en Nico Berger kopen het voor 750.000 euro, die zij in termijnen betalen. Ze willen hier een innovatief ondernemershuis voor zo’n 35 jonge ondernemingen en startups huisvesten

De deal is omstreden. Niet meer en niet minder. De meeste leden van de commissie Bestuur van de gemeente Schagen vinden het hooguit ’bedenkelijk en kwalijk’ dat wethouder Jelle Beemsterboer niet tot een ’eerlijk’ vergelijk is gekomen van biedende partijen. Zij laten het er verder echter bij ’omdat de verkoop nu eenmaal een bevoegdheid van het college van Ben W is’.

Mes

Zo niet de VVD van fractievoorzitter Jonne van de Beek die de met De Telefooncentrale gesloten deal in alle toonaarden te lijf gaat. Met het mes tussen de tanden. Het laatste woord is er nog niet over gesproken wat hem betreft. Desnoods komt de VVD in de gemeenteraad met een enquête, Artikel 41- en/of WOB-procedure. Het maakt hem niet uit, zegt hij: ,,Wij zullen dit zeker nog een aantal keren bespreken.’’

Van de Beek meldde dit in de woensdag gehouden commissievergadering Bestuur, waarin wethouder Beemsterboer om uitleg werd gevraagd. Niet zozeer voor de keuze van het unieke concept van De Telefooncentrale - die wordt breed gesteund - maar wél voor het feit dat andere partijen werden genegeerd.

Rechtszaak

Van de Beek spreekt zelfs van een partij waarvan hij - ook niet echt transparant - de naam niet wil geven. Deze bieder zou eind maart 850.000 euro hebben geboden en hetzelfde concept willen toepassen als De Telefooncentrale. Die krijgt nu geen kans en Van de Beek meldde dat deze partij een rechtszaak tegen de gemeente voorbereidt.

Volgens de fractie van coalitiepartij CDA meet de (na een conflict tot de oppositie veroordeelde ex-coalitiepartner) VVD met twee maten.

Het CDA zegt te kiezen voor werkgelegenheid in de dorpen en toont zich verbaasd over de VVD-opstelling in dit dossier. ’Want eerder wilde de VVD nog ruim 20 miljoen euro uitgeven aan een nieuw gemeentehuis in de stad, en later wilde die 7,5 miljoen stoppen in uitbreiding van het bestaande gemeentehuis’.

,,Beide dure voorstellen heeft het CDA, samen met andere partijen, gelukkig geblokkeerd’’, aldus het CDA. Politiek in optima forma. De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 lijken nu al te zijn begonnen. De kop is eraf.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws