Brandschuur van Bakkerij Jonker in Schagen gesloopt [video]

Brandschuur van Bakkerij Jonker in Schagen gesloopt [video]
© Foto George Stoekenbroek
De niet zichtbare kraanmachinist Peter de Groot hapt verbrande delen uit de bakkersschuur, terwijl een collega (l) de boel nat houdt.

De sloop van de vrijdagavond 15 juni door brand getroffen opslagschuur achter de winkel van Bakkerij Jonker aan de Gedempte Gracht, is begonnen. De penetrante rooklucht waarover de buurt klaagt, moet daarmee snel verdwijnen.

Een drietal medewerkers van sloopbedrijf Boy Limmen is sinds maandagochtend aan de achterzijde van het perceel bezig met een grijpkraan om de boel af te breken. Volgens directeur Maarten Limmen is er sprake van een precisiewerk dat tot eind deze week zal duren: ,,De bouwval staat ingeklemd tussen de schuren van de buren Jan Groot Elektro, Stam de Kruidenier en juwelier Kroone. We moeten ’m er dus secuur ’tussenuit happen’ zonder schade aan te richten bij de buren. Daarom hebben we daar beschermende platen op de dak gelegd.’’

De bakkerij is nog steeds gesloten, net als kledingzaak Fernandel. Onbekend is wanneer zij weer open gaan. De brand brak uit tijdens de eerste avond van de Schager kermis en zorgde voor veel commotie en bekijks. Dankzij adequaat ingrijpen van de brandweerlieden van zes korpsen uit Schagen en omliggende plaatsen, die hiermee tot zaterdagochtend zeven uur in touw zijn geweest, bleef de brandschade beperkt tot de schuur van Jonker.

De brand begon bij een container die was aangestoken door een 22-jarige Schagenaar die zichzelf meldde bij de politie. Het Openbaar Ministerie hield hem tien dagen vast. Eind juni kwam hij vrij, op voorwaarde dat hij direct wordt opgenomen in een psychiatrische zorginstelling.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws