Zwart-wit: Wilders

Zwart-wit: Wilders
© ANP
Geert Wilders samen met zijn advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops bij aanvang in de rechtbank voor de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep.

En weer wraakte Geert Wilders de rechters. Het is een repeterende breuk in het gedrag van een boze man. Alleen tegen de rest van de ’enge’ wereld.

Natuurlijk heeft Wilders het niet makkelijk. Het is niet niets om al jaren in een kleine beveiligde levensruimte te leven. Niet te kunnen gaan en staan waar je als burger recht op hebt.

Het is ook te goedkoop om te zeggen dat hij het er zelf naar gemaakt heeft. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Dat we met elkaar moeten verdedigen.

Bij Wilders is er meer aan de hand. Hij kan niet leven met de afspraken die we in dit land met elkaar hebben gemaakt.

De rechterlijke macht is onafhankelijk. Dat hebben we afgesproken. Als verdachte in een proces is er alle reden om te twijfelen aan de kundigheid van de degenen die een oordeel moeten vellen. Helaas voor de betrokkene werkt het nu eenmaal zo.

Als het vonnis er is mag je daar boos over zijn. Bovendien heb je diverse kansen om in beroep te gaan. Een mogelijke dwaling kan door een hogere rechter worden gecorrigeerd.

Wilders aanvaardt de rechtelijke macht niet. Bestrijdt de onafhankelijkheid. Dat is best een beetje eng. Want hoe kan je je als politicus met wet- en regelgeving bezig houden zonder geloof daarin. Het maakt hem tot sneue man.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws