Pastor logeerde bij Cambodjaans gezin

Pastor logeerde bij Cambodjaans gezin
© ANP XTRA

Schipholpastor Nico S. logeerde tijdens zijn verblijf in Siem Reap waar hij minderjarige jongens fotografeerde bij een Cambodjaans gezin.

Hij sprak ook een beetje Khmer met zijn slachtoffers, meldt Aple (Action pour les Enfants) partner van kindermisbruikbestrijder Terre des Hommes. Opmerkelijk is dat zeilpedo Bas R. in dezelfde Cambodjaanse regio actief was. Hij runde hier een weeshuis. De Leidse kindermisbruiker werd in februari veroordeeld tot vijf jaar cel wegens misbruik van twee jonge jongens.

Terre des Hommes ziet geen directe verbanden tussen de zeilpedo en de luchthavenpastor. ,,Siem Reap is een beruchte regio. In beide gevallen heeft Aple geholpen met de opsporing.’’ Volgens Aple kwam de pastor hier al geruime tijd. Hij zou 1300 foto’s hebben van jongens onder de 15 jaar. Tijdens verhoor door de politie zou S. hebben gezegd dat de foto’s ’voor eigen gebruik’ zijn. Op het maken van kinderporno staat een straf van vijf tot tien jaar in Cambodja. ,,Geen van de jongens die hij fotografeerde, heeft gezegd dat hij aan hun heeft gezeten, maar het maken van seksueel getinte foto’s valt ook onder misbruik’’, aldus Liz van Velzen van Terre des Hommes

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws