Lees hier alles over de eerste storm van 2018 [video]

Lees hier alles over de eerste storm van 2018 [video]

De eerste officiële storm van dit jaar is een feit. Tussen 9:00 en 10:00 uur werd in IJmuiden en op Texel en Vlieland gemiddeld windkracht 9 gemeten, meldt Weeronline. Het KNMI gaf vanwege de wind ’code oranje’ af. Rond 15:00 uur was de storm geluwd.

Lees ook: KNMI: ’Code oranje voor noordwesten’

De wind nam toe tot aan het begin van de middag en ontpopte zich in het noordwestelijk kustgebied tot een zware westerstorm met windkracht 10.

In verschillende delen van het land reden minder treinen vanwege de storm. Tussen Zaandam en Alkmaar reden tot 15.00 uur ieder halfuur intercity's in plaats van ieder kwartier. Een woordvoerster van de NS adviseerde reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen, omdat door de weersomstandigheden takken op het spoor of op de bovenleidingen terecht konden komen.

Het treinverkeer tussen Naarden en Bussum werd even na twee uur gestaakt. Dakbedekkingsplaten dreigden op het spoor te vallen.

De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad was vanaf half twaalf ’s ochtends gesloten voor verkeer. De provincie Flevoland verwacht dat de weg rond vijf uur weer open is voor auto’s. Vrachtwagens en auto’s met aanhangers moeten nog wat langer geduld hebben.

De reddingsbrigade van Enkhuizen maakte van de gelegenheid gebruik om een oefening te houden. Net als de KNRM van IJmuiden.

Teso haalde de veerboot naar Texel woensdagmorgen een aantal uren uit de vaart. De dienstregeling werd om half twee ’s middags weer hervat.

De vriendengroep uit Egmond aan Zee en omgeving trotseert elke woensdag het koude water aan de kust, zo ook vandaag (bekijk de video).

Hieronder zijn livebeelden te zien van de situatie in Katwijk aan Zee en Schagen.

Op de onderstaande video is goed te zien hoe hard het stormde in Zandvoort. Het zand stoof over de boulevard.

In Den Helder werden onder andere de veerdienst en de ijsbaan gesloten door de storm. De gemeente zaagde ook de stadskerstboom om. want die zou mogelijk op de aanpalende vishandel vallen.

De Efteling heeft al haar buitenachtbanen stilgelegd. Ze staan vermoedelijk de hele dag stil.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws