Krantenlezers worden wetenschappers in onderzoek fijnstof

Kruip in de huid van de wetenschapper en doe samen met tienduizend anderen mee met een groots wetenschappelijk experiment: iSPEX

Dan moet je wel over een iPhone (4, 4S of 5) beschikken. Daarmee kun je aanhaken bij de nationale fijnstof meting die dit jaar gaat plaatsvinden.

Lezers van onze krant kunnen vanaf nu inschrijven en maken kans op een gratis meetinstrument voor de iPhone. Ga naar de button Lezersacties (rechts in de zwarte balk op deze pagina of klik hier) om in te schrijven. Is de inschrijving bij de krant vol, dan wordt u automatisch doorgelinkt naar de website van het longfonds om in te schrijven (www.longfonds.nl). In dat geval kost deelname 2,50 euro.

Tegelijk met tienduizend andere mensen meet je tijdes het iSpex-experiment met de telefoon, een opzetstukje en een speciale app van de iPhone het fijnstof in de lucht. De data worden tijdens de fijnstofdag live weergegeven op een kaart van Nederland. Alles bij elkaar resulteert in een zeer grote meting van fijnstof, nog nooit eerder vertoond.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws