Commentaar: Poetinshow

Commentaar: Poetinshow
© AFP
Speech van Poetin voor de eerste wedstrijd op het WK 2018.

De aftrap van de Grote Vladimir Poetin Show is geschied. De Machtige Leider sprak ons allen toe, amper tien minuten voor de aftrap van de eerste WK-wedstrijd die in alle uithoeken van de wereld werd uitgezonden. De Russische president had het over liefde, verbroedering en vriendschap en nam met een minzaam lachje het gejubel in het stadion in ontvangst.

De mondiale pr-spot is voor Rusland de miljardeninvestering voor het grootste sporttoernooi van deze planeet zeker waard.

Vier maanden geleden nog gold de gedrogeerde sportnatie nog als het uitschot van de internationale gemeenschap, met de uitsluiting van de olympische winterspelen als gevolg.

Even geen gezeur ook over het MH17-onderzoek, de Krim, de boycot en de economische sores komt hem in binnen- en buitenland perfect uit.

Bij de G7-top en Noord-Koreadeal stond Poetin tegenover de andere wereldleiders ook al buitenspel. Daarom eist de nieuwe tsaar nu het WK-podium voor zich op.

Maar wat zou het een verlossing zijn voor het voetbal en de sport in het algemeen als we de komende drie weken even geen Vladimir Poetin meer zouden horen of zien.

Bij de wedstrijden van Rusland, okay, en vooruit, de wereldbeker mag hij uitreiken. Maar verder een Poetinloos WK, dat verbroedert pas echt.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws