Beslag op Bergense villa Ferdy ’Loterijverlies’ Roet [video]

Beslag op Bergense villa Ferdy ’Loterijverlies’ Roet [video]
© Foto Rien Floris
Ferdy Roet bij de Belastingdienst in Amsterdam.

De belastingdienst heeft voor 4,19 miljoen euro beslag gelegd op de Bergense villa van Ferdy Roet die via Loterijverlies in gevecht is met de Staatsloterij. Roet pleegde op zijn beurt gisteren een citizen’s arrest en riep de politie op belastingmedewerkers te komen arresteren.

Ferdy Roet bond in 2013 de Staatsloterij de bel aan met een proces waarin hij bewees dat de loterij de boel bedroog door niet verkochte loten te laten meedingen naar de prijzen. Daardoor werden de kansen van lotenkopers beperkt.

Roet kreeg gelijk en verzamelde 194.000 mensen achter zich die allemaal een paar tientjes betaalden aan zijn loterijverlies BV om de Staatsloterij aan te pakken met schadeclaims.

Daarna volgt een aaneenschakeling van processen, gestuntel en zwartmakerij. Waar is dat geld gebleven, waarom opereert Roet vanuit belastingparadijzen, wat zijn de kansen om te winnen, hoe wordt de buit dan verdeeld? Ruzie in de tent. Roet werd via de rechter op een zijspoor gezet.

Wat de belastingdienst betreft, is de schadeclaim van Roet wel geld waard. ,,Ze waardeerden het op 379 miljoen euro, ik zou 15 miljoen euro winst hebben gemaakt en of ik daarover maar belasting wil betalen.

Hiermee ontploft de boel in het gezicht van de staat. Dit is een erkenning dat die schadeclaim geld waard is’’, zegt Roet. Hij zegt geen aanslag te hebben gehad, maar kreeg donderdag wel een deurwaarder aan de deur.

Citizens arrest

Roet toog naar het belastingkantoor en riep met een 112-melding de politie op om drie medewerkers van de belastingdienst te arresteren wegens machtsmisbruik.

Hier een geluidfragment van dit citizen’s arrest.

De politie kwam, maar zag geen noodzaak iemand op te pakken. Ook Roet niet. Inmiddels heeft hij de zaak aangekaart bij de rijksrecherche. ,,Want dit is puur machtsmisbruik van de staat. Ze doen van alles om mij kapot te maken.’’

De belastingdienst heeft al langere tijd contact met Roet, maar mag niet gedetailleerd ingaan op individuele gevallen.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws