’Een ode aan de Nederlandse kust’ [video]

’Een ode aan de Nederlandse kust’ [video]
© foto arie kievit
De ’o’ van strandbedjes op het strand van Castricum.

Aan de hand van een fraaie film brengt Stichting Nederland Schoon de Schoonste Strandenverkiezing 2017 onder de aandacht. Vanaf minuut 16 is het strand van Castricum in beeld waar badgasten met behulp van strandbedjes de letter ’o’ hebben gevormd.

De film van ruim een half uur is hier te bekijken:

De beelden zijn gemaakt vanuit een helikopter, te beginnen op de Waddeneilanden. Op diverse stranden zijn met behulp van strandbedjes, sup-boards, pijpleidingen, een reddingsboot en andere dingen die je zoal op het strand tegenkomt, letters gemaakt. Samen vormen ze de oproep ’Stem op ons strand’. De film eindigt bij Cadzand in Zeeland.

Ongekend

In Noord-Holland zijn alleen op de stranden ’Noordkop’ (Julianadorp), Bergen aan Zee, Castricum en Zandvoort letters gemaakt. De tussenliggende stranden zijn uiteraard wel te zien als de helikopter er overheen vliegt. De film, aldus Stichting Nederland Schoon, is ’een ode aan de kust’. ’De film laat zien hoe ongekend mooi ons Nederlandse strand is en bewijst waarom het zo belangrijk is dit ook zo te houden’, aldus de stichting.

Speciaal voor de strandliefhebbers en betrokkenen rond het strand van Castricum is er een versie van 23 seconden gemaakt, waarin alleen dit strand vanuit een helikopter is vastgelegd.

Opvallend is dat de film niets van de omgeving laat zien. Bij Velsen-Noord zien we hoe de helikopter over de pieren de monding van het Noordzeekanaal oversteekt, zonder een spoortje van Tata Steel te tonen.

De verkiezing is op 12 juli van start gegaan. Vorig jaar brachten 18.000 strandbezoekers hun stem uit. Oostkapelle (Zeeland) kwam als schoonste uit de bus.

Stemmen kan tot en met zondag 20 augustus via www.supportervanschoon.nl.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws