Co Pel ontvangt bronzen penning van Beverwijk

Co Pel ontvangt bronzen penning van Beverwijk
© Foto Ronald Goedheer
Co Pel krijgt uit handen van de burgemeester, in aanwezigheid van zijn vrouw, de bronzen penning van de stad.

Burgemeester Smit heeft vrijdag de bronzen erepenning van de gemeente Beverwijk uitgereikt aan Co Pel, die zich al ruim 25 jaar verdienstelijk maakt voor de medemens. In buurthuis Prinsenhof werd de plak officieel overhandigd.

Pel is onder meer als vrijwilliger betrokken geweest bij de Brandwondenstichting, Stichting Hospice Midden-Kennemerland en de Stichting Welzijn Beverwijk.

Bij de Brandwondenstichting was hij van 1990 tot 2000 wijkhoofd van de collectes. Bij de hospice was hij van 2004 tot 2014 coördinator, en hij bood een luisterend oor aan de mensen die in het hospice verbleven.

Bij de stichting welzijn gaf hij computercursussen aan senioren, en werd hij mantelzorger voor een van hen.

Momenteel is Pel begeleider van een wekelijkse ontmoetingsochtend voor senioren met beginnende vergeetachtigheid.

Co Pel is zelf al 74 jaar, maar voelt zich van nature verplicht om zich voor anderen in te zetten. ,,De impact van zijn inzet is voor betrokkenen heel groot en waardevol”, meent de gemeente.

Alle genoemde activiteiten deed hij jarenlang naast zijn werk bij Hoogovens, waar hij 44 jaar heeft gewerkt. Nadat hij met pensioen ging, heeft hij twee jaar gewerkt aan het schrijven van een cursus voor zijn voormalige werkgever.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws