Burgemeesters IJmond leggen geschil bij

Burgemeesters IJmond leggen geschil bij
© Heleen Vink
Martijn Smit, burgemeester van Beverwijk

De burgemeesters van Velsen, Beverwijk en Heemskerk hebben hun onderlinge geschil over de IJmondsamenwerking weer bijgelegd. De samenwerking gaat onverdroten voort onder leiding van burgemeester Martijn Smit van Beverwijk, zo is vrijdagochtend op het stadhuis van Beverwijk afgesproken.

Het geschil ontstond nadat burgemeester Frank Dales van Velsen de IJmondsamenwerking in deze krant als ‘energielek’ had betiteld.

Lees hier: Burgemeester Velsen eist duidelijkheid over fusie IJmondgemeenten

Hij meent dat het niet snel genoeg gaat, waardoor de IJmond geen gezamenlijke vuist kan maken naar hogere overheden. Dales dreigde de IJmondsamenwerking op een laag pitje te zetten en met Velsen aan te haken bij andere gemeenten ten zuiden van de gemeente.

Dit was tegen het zere been van burgemeester Martijn Smit van Beverwijk en Mieke Baltus van Heemskerk, die niet beter weten dan dat de IJmondsamenwerking binnenkort weer wordt opgestart.

Om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, nodigde burgemeester Smit zijn twee collega’s uit voor een ‘collegiaal gesprek’ op het stadhuis van Beverwijk.

Hier is afgesproken dat de IJmondsamenwerking zo spoedig mogelijk op de raadsagenda’s wordt gezet in de drie IJmondgemeenten. Burgemeester Smit treedt op als bestuurlijk trekker.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws