Weer een druk jaar voor KNRM Enkhuizen

Weer een druk jaar voor KNRM Enkhuizen
© Archief

Met 99 reddingsacties was het weer een druk jaar voor de KNRM Enkhuizen. Op het IJsselmeer en het Markermeer werden 278 opvarenden en drie dieren veilig aan wal gebracht.

Lees ook: Enkhuizer redders te water varen altijd uit

Motorproblemen, het aan de grond lopen van jachten en medische klachten vormden de top drie van oorzaken om uit te rukken.

De meest opvallende acties betroffen een brand op een binnenvaarttanker, een flinke scheepsbrand in een volle jachthaven en de evacuatie van een jongetje na de amputatie van een van zijn handen.

Er werd vaker in het havengebied en op het IJsselmeer assistentie verleend aan de ambulancedienst. Opmerkelijk was ook de grote zoekactie met dertien reddingsboten, na een achteraf valse noodoproep.

De KNRM was ook actief bij diverse evenementen in Enkhuizen zoals de zwemprestatietocht, de aankomst van Sinterklaas, brandweerwedstrijden en het binnenbrengen van het bevrijdingsvuur.

De vrijwilligers (21 bemanningsleden, zes helpers aan de wal en zes commissieleden) hebben naast de oefeningen, de cursussen en het onderhoud, ook het boothuis verbouwd en de bestrating uitgebreid. In totaal werd ruim 4400 uur besteed aan het vrijwilligerswerk.

Afgelopen jaar werd ook de Rederskring opgericht, ter financiële ondersteuning van het reddingswerk. Oud-burgemeester Jan Baas blijft voorlopig voorzitter van de plaatselijke commissie.

GerelateerdEnkhuizer redders te water varen altijd uit
Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws