Vrijwilligersprijs voor Iris Bijleveld, Jeno Bot en Swim to Fight Cancer

Vrijwilligersprijs voor Iris Bijleveld, Jeno Bot en Swim to Fight Cancer
© Foto Theo Groot
Deelnemers aan Swim to Fight Cancer bij de Vollerswaal.

Iris Bijleveld is donderdagavond uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar 2017. Jeno Bot kreeg de Hoornse Vrijwilligersprijs in de categorie junior-vrijwilligers.

De stichting ’Swim to Fight Cancer’ is winnaar van de categorie organisaties en projecten.

De prijzen werden uitgereikt in de Oosterkerk, op de Nationale Vrijwilligersdag.

Er waren voor de vrijwilligersprijs 33 mensen aangemeld, in de junior-categorie twee en voor de organisaties acht.

Iris Bijleveld maakt zich sterk voor de dans in Hoorn. Zij organiseerde namens de stichting Double V het evenement Heel Hoorn Danst, waaraan alle Hoornse dansscholen en verenigingen meededen. Bijzonder was ook dat ze kinderen van alle Hoornse basisscholen drie chachacha-lessen heeft gegeven. ’Iris Bijleveld heeft dansers, oud en jong en van elke discipline met elkaar verbonden’, stelde de jury.

Happy Times

Jeno Bot (17) is volgens de jury een rolmodel, als jonge vrijwilliger bij de Leekerweidegroep in Wognum bij de Club Happy Times. Maandelijks krijgt een groep van zo’n dertig mensen met een beperking een diner van drie gangen, dat bereid wordt door vrijwilligers. Jeno helpt mee en is ook de vaste dj op deze avonden. Hij gaat al jaren met zijn vader mee en is sinds een jaar ook officieel vrijwilliger.

’Swim to Fight Cancer’ is een organisatie met een jong bestuur, dat dit jaar voor de tweede keer een sponsortocht in de Hoornse haven organiseerde waarvan de opbrengst naar kankeronderzoek ging. Het aantal deelnemers verdubbelde dit jaar (naar 180), evenals de opbrengst: ruim een ton.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws