RSG: ruim 8000 euro voor CliniClowns

RSG: ruim 8000 euro voor CliniClowns
© Foto Theo Groot
Leerlingen van de RSG op de slackline. Rechts Margriet Bakker van de organisatie van de goede doelendag.

De goede doelendag van de RSG Enkhuizen heeft dit jaar ruim achtduizend euro opgebracht voor de CliniClowns. De hele school was gevuld met marktkraampjes en in de lokalen waren allerlei activiteiten om op een leuke manier geld bij elkaar te brengen.

Het goede doel was door de leerlingen zelf bepaald. De organisatie was in handen van vijf leerkrachten, maar de invulling werd verzorgd door zowel leerkrachten als leerlingen. In Enkhuizen en omgeving zijn, gezien de aangeboden waren, de afgelopen dagen heel veel (cup-)cakes, koekjes en appeltaarten gebakken.

Populair was het maken van je eigen lolly en traditiegetrouw was ook het zaalvoetbaltoernooi in de Drecht een topper. Een volle tribune (zitplaats vijftig eurocent) maar ook veel animo om mee te doen en te proberen het favoriete team van sportleraren te verslaan, brachten geld in het laatje.

Workshop Kung Fu

Leerlingen konden wegzakken in de bioscoop, een workshop Kung Fu, freerunning of computer bouwen volgen, op de foto gaan of zelf een etui of een telefoonhoesje maken. 'Sportievelingen' meldden zich voor het softtipdarten, het simultaanschaken tegen biologieleraar Theo Weel, virtueel autoracen in het kuipstoeltje van ict-beheerder Ger Komen en het Fifa 2017-toernooi.

Buiten kon er paard en pony worden gereden, in de aula was steeds muziek afgewisseld met het draaiend rad van de loterij en een veiling van door Atheneum 4 vervaardigde kunstwerken. Economiedocent Ben Burger runde zijn eigen Bingopaleis met leuke prijsjes.

Zwembad

Zeventig vroege vogels hadden zich om zes uur al in zwembad De Kloet in Grootebroek verzameld voor een zwemmarathon waardoor ze al duizend euro bijeenbrachten. Bij Olympia kon iedereen tafeltennissen en in het ESC stond spinning op het programma. In de kleine aula konden de leerlingen touwtjespringen of op de slackline naar evenwicht zoeken.

Margriet Bakker, gymnastiek- en wiskundelerares en een van de organisatoren, is heel blij met de opbrengst. ,,Maar we zijn ook heel tevreden met de inzet van de hele school."

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws