Politiek wil geen extra druk op behoud brug Poolster

Politiek wil geen extra druk op behoud brug Poolster
© Foto Holland Media Combinatie
De brug tussen Poolster en Grote Beer.

B en W van Hoorn hoeven niet alles op alles te zetten om de loopbrug tussen Poolster en Winkelcentrum Grote Beer te behouden. Een voorstel van vijf fracties hiervoor, werd dinsdag uiteindelijk maar door drie partijen gesteund.

Het waren de Fractie Tonnaer, HOP, HSP, VOC Hoorn en Hoorns Belang die dinsdagavond in de gemeenteraad een voorstel indienden, om het college op te roepen er alles aan te doen de loopbrug te behouden. Volgens de partijen is de loopverbinding niet alleen heel prettig voor de vaak oudere bewoners van de Poolster; de brug gaat in de toekomst ook een belangrijke rol spelen in de loopverbinding naar het stadsstrand, dat pal voor de Grote Waal wordt aangelegd.

Wethouder Theo van Eijk (CDA) stelde dat Hoorn geen juridische middelen heeft om de eigenaar van het winkelcentrum te dwingen de brug open te houden. Het college staat er neutraal in. De vraag is volgens Van Eijk of de bewoners en raad die brug willen behouden wanneer deze niet meer aansluit op een ingang van het winkelcentrum. De eigenaar van de Grote Beer, Onro, heeft plannen om de Grote Beer grondig te verbouwen en te vernieuwen en daarin is de boveningang aan de achterkant geschrapt. Hiertegen kunnen de omwonenden nog wel bezwaar maken.

Alleen de Fractie Tonnaer, GroenLinks en VOC Hoorn stemden uiteindelijk voor het voorstel om het college er alles aan te laten doen de brug te behouden. Aart Ruppert (VOC Hoorn) stemde niet mee, omdat hij betrokken is bij de acties om de brug te behouden.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws