Minderjarige overvallers snackbar Zwaag nog vast

De vier jongens van 15 en 16 uit Zwaag en Hoorn, die ervan worden verdacht de overval te hebben gepleegd op snackbar Risdam in Zwaag, zitten nog altijd vast. ,,Ze worden alle vier nog steeds als verdachten gezien en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden’’, zegt politiewoordvoerder Roderick de Veen.

De overval op de snackbar aan de achterkant van winkelcentrum Korenbloem vond donderdag 2 februari, ’s avonds om half tien, plaats. Twee jongens drongen de zaak binnen en bedreigden de eigenaar met een vuurwapen. Het duo verdween met het geld uit de kassa. Ze renden met het geld naar de overkant, de Akkerwinde op. Twee andere jongens renden in dezelfde richting op het moment dat de andere twee naar buiten kwamen. De politie hield de vier jongens 8 februari aan. Vooralsnog zijn zij de enige verdachten. ,,We zijn nog bezig met de vorming van het dossier dat straks naar de officier van justitie gaat’’, zegt De Veen. ,,Het onderzoek loopt nog. Hierin wordt ook gekeken of er mogelijk nog meer verdachten zijn.’’ Wat voor vuurwapen er bij de overval gebruikt is en of het ontvreemde kassageld al weer terecht is, houdt de politie voor zich. ,,Dat is daderinformatie die straks bij de rechtszaak van belang is.’’ Wanneer het viertal moet voorkomen, is nog onbekend.

De snackbar is intussen gewoon weer open. ,,Vervelend als dit soort dingen gebeuren’’, zegt Liwei Hu, de zoon van de eigenaar. ,,De verzekering heeft een vergoeding uitgekeerd. Klanten en buren hebben veel bloemen gebracht. Dat is heel erg lief.’’

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws