Kleuter uit Medemblik in tv-programma

Kleuter uit Medemblik in tv-programma
© Foto EO
Yannick van Wijk.

Yannick van Wijk uit Medemblik is maandag te zien in het televisieprogramma ’Het geheime leven van 4-jarigen’ van de EO.

De serie volgt elke aflevering acht kinderen van vier die in een kinderdagverblijf met elkaar spelen. Dit geeft een kijkje in de leefwereld van kleuters: hoe vinden ze hun plek, sluiten ze vriendschappen, bereiken ze hun doelen en gaan ze om met teleurstellingen.

De opnamen zijn afgelopen zomer gemaakt in Houten. ,,De kinderen kennen elkaar niet. Ze zijn opgegeven door hun ouders, dus ze komen overal vandaan’’, zegt Ilonka van Heusden van de EO.

De kinderen zoeken aansluiting, voelen zich soms onbegrepen, sluiten vriendschappen, onderhandelen, vieren feest en werken samen, terwijl de camera’s hun gedrag registreren. Onderwerpen als veiligheid, leiderschap, fantasie, leven en dood en de verschillen tussen jongens en meisjes passeren de revue. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en pedagoog Minchenu Maduro keken mee tijdens de opnames en geven commentaar bij de beelden. Ze verklaren wat het gedrag van de 4-jarigen over hun toekomstperspectief zegt.

Het programma is maandag te zien om 22.05 uur op NPO1.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws