’Xenos maakt bunker van prachtig winkelpand Den Helder’

’Xenos maakt bunker van prachtig winkelpand Den Helder’
© Foto HMC
Dichtgetimmerde ramen.

Zoveel complimenten en lof de bouwers en opdrachtgever Woningstichting krijgen over het nieuwe winkelpand op de hoek Keizerstraat-Beatrixstraat in Den Helder, zoveel kritiek is er voor winkelketen Xenos over de manier waarop ze die fraaie uitstraling weer teniet doet door de grote ramen dicht te timmeren. ,,Ze maken er een bunker van.’’

Op de website ’Je bent Jutter als..’, die bijna twaalfduizend leden telt, wordt gehakt gemaakt van Xenos. Het bedrijf heeft achter de reusachtige ramen die de winkel juist lichter moesten maken, reusachtige houten platen aangebracht. Hiertegen worden stellingen geplaatst.

Reacties van Nieuwediepers: ,,Geen woorden voor, zo lelijk’’; ,,Wedden dat de ramen met plastic Xenoxzooi worden dichtgeplakt?’’; ,,Kunnen die mensen niet zelf nadenken?’’; ,,Mooi, zo’n nieuwe schutting!’’ Een ander stelt: ,,De meeste winkeliers denken alleen aan hun eigen toko. Uitstraling en het effect op de omgeving zijn niet belangrijk.’’ Verwezen wordt ook naar Big Bazar, verderop in de Keizerstraat. Dat goednieuwe, historiserend gebouwde pand werd direct na oplevering goeddeels dichtgeplakt en voorzien van magazijnkarren wc-papier bij de deur.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws