Verwarring over proef bus veerboot-station

Verwarring over proef bus veerboot-station
© Archieffoto Gertha Wessels
Texelhopper

Onder busreizigers vanaf Texel naar het NS station in Den Helder is grote verwarring ontstaan over een proef met de Texelhopper die zaterdag al in gaat.

Texelhopper meldt via Facebook dat vanaf 22 april tot en met 6 mei lijn 33 in Den Helder vertrekt vanaf het kantoor van TESO. Busreizigers moeten daarom aan de linkerkant de boot verlaten en niet, zoals nu het geval is, rechts. De bus maakt ook geen gebruik meer van de busbaan.

Die wordt gebruikt om het autoverkeer sneller af te wikkelen.

In de proefperiode wordt onderzocht of de bus ook zonder busbaan op tijd bij de trein is. Uit de reacties op het bericht blijkt dat veel reizigers bang zijn de trein te missen omdat het, met een vrije doortocht voor de bus, vaak al krap aan is.

Texels wethouder Eric Hercules reageert op Facebook verbaasd op de mededeling. ,,Verrassing. Hadden we op Texel wel even van af willen weten.’’

Naar aanleiding van vragen reageert projectleider Hans Meijer dat ook Texelhopper niet betrokken is bij de proef. ,,Ook wij vragen ons af hoe dit gaat uitpakken’’, aldus Meijer. Verschillende reizigers wijzen er op dat er momenteel bij TESO flink wordt verbouwd waardoor het moeilijker zou zijn de boot aan de linkerkant te verlaten. Ook bij het NS-station wordt gewerkt waardoor de bus een extra rondje draait voordat reizigers worden afgezet.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws