Vanaf vrijdag in rij voor carnavalskaarten

Vanaf vrijdag in rij voor carnavalskaarten
© Foto George Stoekenbroek
Met een houtvuur wordt zaterdagmorgen om zes uur de kou verdreven voor de wachtenden bij Quelderduijn.

De eerste gegadigden zaten vrijdagavond al op hun klapstoeltje bij sporthal Quelderduijn om carnavalskaarten te bemachtigen. Zaterdagmorgen om 11:11 is de echte verkoop van de kaarten gestart.

,,Het mooie aan carnaval vieren is dat je mensen ziet en spreekt die je tijden niet hebt gezien”, vertelt Arjanne de Winter die met Daphne Rauwerda achteraan sluit. Het is het eerste jaar dat ze zelf in de rij staan om kaarten te bemachtigen. ,,Meestal kopen we iemand om met een kratje bier om voor ons in de rij te staan, maar dat is dit jaar helaas niet gelukt”, biechten de twee op. ,,Ik lach me wel rot als wij kaarten krijgen, aangezien wij niet bizar vroeg in de rij zijn gaan staan. Dit zou ik namelijk nooit doen”, vertelt Rauwerda.

Raymond Piersma (34) daarentegen is een echte fanatiekeling. Hij is al vier jaar op rij degene die de eerste kaarten weet te bemachtigen. En zo ook dit jaar. Samen met vriendin Ilse van der Lem (43) zat hij vrijdagavond om 21.20 uur al op zijn klapstoel. ,,Het is voor mij echt een sport geworden om de eerste kaarten te kopen. Daarnaast hou ik ook van de aandacht die je dan krijgt”, vertelt Piersma. Om te tijd te doden speelt het duo spelletjes en drinken ze chocolademelk.

Martijn Wiegman van de Krabbetukkers: ,,Het is ongeveer even druk als vorige jaren. Wat wel opviel is dat de drukte later op gang komt.” De kaarten waren in een mum van tijd uitverkocht.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws