Tevreden reacties op nieuwbouw hoek Beatrixstraat

Tevreden reacties op nieuwbouw hoek Beatrixstraat
© Foto George Stoekenbroek
Nieuwbouw Zoetelief op de hoek Keizerstraat- Beatrixstraat.

,,Prachtig’’, zegt een voorbijganger terwijl hij met de fiets in de hand vanaf de Keizerstraat de Beatrixstraat inloopt. De bouwvakker die de houten schutting rond de nieuwbouw van Xenos op deze plek weghaalt, neemt het compliment met een glimlach in ontvangst.

Iets later dan gepland wordt de nieuwbouw Zoetelief op de hoek van de brede winkelstraat momenteel zichtbaar voor het publiek. Voorheen zat hier modeketen Vögele. Dit bedrijf ging failliet waarna het pand leeg kwam te staan en uiteindelijk werd gesloopt.

Verkeerde bouwstenen zorgden er voor dat de nieuwbouw van Xenos een maand vertraging heeft opgelopen. Er waren geel-oranje stenen besteld voor het pand van Xenos. Maar er werden rozige exemplaren geleverd waarna op verzoek van de architect nieuwe stenen werden besteld.

Op 1 april krijgt de Xenos de sleutel waarna de winkel kan worden ingericht. Van de zeven huurappartementen boven Xenos zijn er nog drie beschikbaar.

,,Daarbij gaat het niet om sociale huurwoningen’’, zegt woordvoerster Marion van den Broek van Woningstichting Den Helder die eigenaar is van Zoetelief. ,,De huur van die drie woningen komt op 720 euro per maand. Op 1 april doen wij mee met de open huizen route van de NVM waarbij we deze appartementen extra onder de aandacht willen brengen. Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwe complex. Het ziet er in werkelijkheid nog mooier uit dan op de tekening.”

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws