Nieuwe thriller speelt zich af in en rond Den Helder

Nieuwe thriller speelt zich af in en rond Den Helder

De nieuwste thriller van de Nederlandse schrijfster Lineke Breukel speelt zich volledig af in en rond Den Helder.

Het boek heet De IJsvogel. Daarin vindt de 15-jarige Joey op een bankje een pistool. Het wapen, De IJsvogel genaamd, blijkt onderdeel geweest te zijn van een experiment uit de Tweede Wereldoorlog, maar dat is slechts bekend bij enkele mensen. Er volgt volgens de uitgever ’een strijd met de zoon van een oorlogsmisdadiger, compleet met achtervolgingen door de straten en de haven van Den Helder.’ De ontknoping is in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Lineke Breukel (55) is de kleindochter van Jan Nowee, een van de schrijvers van de beroemde jongensboekenserie Arendsoog. De geboren Haagse emigreerde in 2015 naar Zweden. Ze schreef de trilogie Vluchtspel, de trilogie IJsblauw, Rare jongens die Zweden en Zweedse buren.

De IJsvogel is het resultaat van een samenschrijf-project, begonnen op Facebook, waarbij de auteur samenwerkte met een groot aantal vrijwillige co-auteurs. Zij gingen aan de slag met het bedenken van een titel, plot, karakters, namen, gebruikte locaties, sfeer enzovoorts. Omgekeerd kregen de vrijwilligers zelf inzicht in wat er bij komt kijken om een manuscript voor een boek tot stand te brengen. Uiteindelijk heeft een kernteam van zeven vrouwen aan het definitieve manuscript gewerkt.

De IJsvogel (isbn 9789461851963) is vanaf heden te koop en wordt uitgebracht door Van Dorp Uitgevers.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws