Koopprijs postkantoor Den Helder 650.000 euro

Aannemingsbedrijf Tuin heeft 650.000 euro betaald voor het voormalige postkantoor aan de Middenweg. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders van Den Helder.

Verder is in de verkoopvoorwaarden opgenomen dat de gemeente het pand op 1 maart vrij van huur en gebruik moet opleveren.

Het voormalige postkantoor is gegund aan Tuin, maar kunstenaar Rob Scholte die zijn museum erin gevestigd heeft, heeft afgelopen vrijdag beslag gelegd erop. Hierdoor kan het niet worden opgeleverd aan een koper.

Dit beslag kan alleen worden opgeheven door een uitspraak van de rechter. Daarom heeft het college dinsdag besloten om een kort geding hierover aan te spannen, het verzoek aan de voorzieningenrechter gaat uiterlijk maandag 11 december de deur uit. De kosten zijn geoffreerd op zo’n 5.000 euro.

Daarnaast lopen er nog twee andere zaken. De voorzieningenrechter gaf in oktober aan dat het niet uit te sluiten is dat Rob Scholte op basis van een huurovereenkomst in het pand woont en werkt. Daarom werd de vordering om de kunstenaar uit het gebouw te zetten van de gemeente niet toegewezen. Zekerheid kon de rechter echter niet geven. Het college meldt over de kwestie snel helderheid te willen hebben zodat het pand op 1 maart 2018 desgewenst vrij van huur en gebruik geleverd kan worden. Daarom heeft de gemeente de heer Scholte hierover met een spoedappel gedagvaard.

Daarnaast is het college bezig de voorbereidingen te treffen om de zaak ook via een bodemprocedure uit te laten zoeken. De juridische adviseringskosten voor het spoedappel en de opstart van de bodemprocedure zijn ingeschat op ongeveer €15.000.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws