Den Helder krijgt een stadsentree met ’porem’

Den Helder krijgt een stadsentree met ’porem’
© Foto Hans van Weel
Het stationsgebied van uit de lucht. Dankzij de graszoden oogt het geheel meteen groen.

,,Om het op z’n Amsterdams te zeggen: een stadsentree met porem. Geweldig. Groen, groots en met klasse.’’ Wethouder Odd Wagner laat namens het college geen superlatief onbenut als het om het vernieuwde Stationsplein gaat.

Een gebied dat hij voor de renovatie nog typeringen als ’desolaat’ en ’zieltogend’ toebedeelde. ,,Maar het wordt nu net zo schitterend als op de artists impressions, de schetsen vooraf. Dat moet je toch altijd maar afwachten.’’ Het kostte anderhalf miljoen, maar dan heb je ook wat, aldus de gemeente. Die vindt het beoogde doel bereikt: iedereen die hier eind volgende maand met Sail/Marinedagen uit de trein stapt, krijgt het beeld dat Den Helder wil uitstralen. Een vernieuwende stad, met stijl en groen. Juist ook daarom is er geen gras ingezaaid, maar zijn er zoden uitgelegd. Het oogt meteen af.

Slotstuk

Het slotstuk komt echter nog. Waar nu nog de bouwketen staan, aan de westkant van het treinstation, start de maandag na Sail het werk aan de fietsvoorzieningen. Dit plekje is daarvoor overigens al wel netjes gemaakt. Wat Wagner betreft is daarmee de belofte dat het project voor Sail af zou zijn toch nagekomen. ,,Wat we wilden is de stadsentree smoel geven en dat doel is gehaald.’’

GerelateerdDen Helder is trots op nieuw stationsgebied [video]
Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws